chlorofil w płynie 50 korzyści picia soku z trawy pszenicznej

Chlorofil w Płynie – 50 Korzyści Picia Soku z Trawy Pszenicznej

Jakie są korzyści z picia soku z trawy pszenicznej i chlorofilu w płynie ? Odkryj uzdrawiający skład odżywczy, opinie lekarzy i właściwości lecznicze króla wszystkich “żywych soków”.

Sprawdź także, dlaczego organiczny olej kokosowy jest dobry na odchudzanie, skórę i włosy ?

 

Skład i Wartości Odżywcze Soku z Trawy Pszenicznej – Źródła Chlorofilu w Płynie

 

Sok z trawy pszenicznej jest najlepszym lekarstwem w przyrodzie. Trawa pszeniczna jest uprawiana z nasion pszenicy i zawiera duże ilości chlorofilu.

Jest to potężny skoncentrowany ciekły składnik odżywczy.

Dwie uncje soku z trawy pszenicznej mają wartość odżywczą równą pięciu funtom najlepszych surowych warzyw organicznych. To znaczy aż 40 razy więcej!

Pijąc 100 gramów soku z trawy pszenicy, nie tylko dostarczasz do organizmu leczniczy chlorofil w płynie. To tak naprawdę jakbyś zjadł i przyswoił składniki odżywcze z 4 kilo zielonych warzyw.

Dlatego wolę wypić 100 ml soku pszenicznego niż zjeść 4-kilogramową główkę kapusty.

Sok z trawy pszenicznej prócz zalewania ciała terapeutycznymi dawkami witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, enzymów i fitoskładników, jest również silnym detoksyfikatorem, szczególnie wątroby i krwi.

Trawa pszeniczna jest uważana przez wielu ludzi za najbardziej uzdrawiającą spośród wszystkich traw. Sok z trawy pszenicznej jest źródłem potężnych ilości wartości odżywczych.

Zawiera ponad 90 pierwiastków z gleby i jest jednym z najbogatszych źródeł witamin A i C. Jest to roślina bogata w wapń, magnez, fosfor. Gdy jest uprawiana w żyznej glebie organicznej, zawiera wszystkie znane składniki mineralne tj. żelazo, potas, siarka, sód, kobalt i cynk.

Trawa pszeniczna jest również bogata w witaminę B-17. Substancję, która może selektywnie niszczyć komórki nowotworowe.

 

Jerzy Zięba o Zaletach Picia Soku z Pszenicy i Jak Wyciskać Sok w Wyciskarce ?

 

W wideo poniżej dr Jerzy Zięba mówi o zaletach picia świeżo wyciśniętego soku z trawy pszenicznej i jęczmiennej. Zobaczysz też, jak wyciska się sok pszeniczny w wyciskarce.

 

 

Opinia Lekarzy o Korzyściach Picia Soku z Młodej Pszenicy

 

Jest wiele pozytywnych opinii lekarzy, mówiących o korzyściach zdrowotnych i leczniczych soku z trawy pszenicznej. Jedną z takich opinii o piciu soków z młodej pszenicy jest wypowiedź czołowego światowego eksperta.

Według dr. Chrisa Reynoldsa, który ma pseudonim “Dr Wheatgrass” (w wolnym tłumaczeniu: Dr Trawa Pszeniczna), korzyści z picia soku z trawy pszenicznej są przede wszystkim biologiczne, a nie odżywcze.

“Reynolds twierdzi, że istnieje wiele dowodów na poparcie roli ekstraktu z trawy pszenicznej we wspieraniu funkcji biologicznych, w tym jedno wstępne badanie w Journal of Experimental and Clinical Cancer Research, które sugeruje, że sfermentowany ekstrakt z trawy pszenicznej wywiera znaczną aktywność przeciwnowotworową”. 

W opinii dr. Josepha Mercoli:

Trawy pszenicznej nie należy postrzegać jako pożywienia; jest to silny środek leczniczy…”.

Lekarze twierdzą również, że istnieje wiele korzyści zdrowotnych, które można czerpać po prostu z miejscowego stosowania soku z trawy pszenicznej. Takich jak wcieranie soku w skórę lub dodawanie trawy pszenicznej do kąpieli.

Oto jeszcze jedna opinia lekarza. Dr Joseph Mercola cytuje wypowiedź dotyczącą doktora Bernarda Jensena o korzyściach picia soku z trawy pszenicznej.

“Renomowany dietetyk Dr Bernard Jensen stwierdził, że żaden inny preparat krwi nie jest lepszy od zielonych soków i trawy pszenicznej.

W swojej książce Health Magic Through Chlorophyll wspomina o kilku przypadkach, gdzie był w stanie podwajać liczbę krwinek czerwonych w ciągu kilku dni, po prostu przez kąpiel pacjentów w kąpieli chlorofilowo-wodnej. Wyniki badań krwi pojawiają się jeszcze szybciej, gdy pacjenci regularnie piją zielone soki i trawę pszeniczną“.

 

Opinia Naukowców o Zaletach Picia Soku z Trawy Pszenicznej – Bogatego Źródła Chlorofilu w Płynie

 

Naukowcy z University of Texas doszli do wniosku, że sok z trawy pszenicznej ma wyjątkową zawartość chlorofilu. Znany jako “największy uzdrowiciel natury”, chlorofil wytwarza środowisko, które hamuje rozwój bakterii w organizmie i zapobiega wchłanianiu toksyn.

Pomaga także oczyścić wątrobę, budować potencjał tlenu we krwi i regulować trawienie.

Sok z trawy pszenicznej i zawarty w niej chlorofil w płynie pomaga neutralizować toksyny i zanieczyszczenia środowiska w ciele. Wynika to z faktu, że trawa pszeniczna zawiera korzystne enzymy, które chronią nas przed czynnikami rakotwórczymi.

Między innymi nadtlenki (SOD), które zmniejszają skutki promieniowania i trawią toksyny w organizmie. Trawa pszeniczna oczyszcza ciało od stóp do głów z metali ciężkich, zanieczyszczeń i innych toksyn, które mogą być przechowywane w tkankach i narządach.

 

opinia dr joseph mercola o zaletach picia chlorofilu w płynie i soku z trawy pszenicy

Dr Joseph Mercola – młode pędy trawy pszenicy i słonecznika gotowe do zbioru

 

Ann Wigmore Propagatorka Picia Soku z Trawy Pszenicznej (Chlorofilu w Płynie)

 

Ogromny wpływ na popularność picia soku z trawy pszenicznej miała Ann Wigmore z Bostonu. Jej babcia wpoiła jej niezachwianą wiarę w uzdrawiającą moc natury.

To dzięki niej miliony osób na świecie wiedzą o korzyściach chlorofilu w płynie.

Ann Wigmore urodziła się w Cropos na Litwie 4 marca 1909 r. W 1925 r., w wieku 16 lat, przeniosła się do Ameryki, aby dołączyć do swoich rodziców, którzy już mieszkali w Massachusetts.

Wyszła za mąż, a później urodziła córkę, ale dopiero po zakończeniu małżeństwa w 1955 r. zaczęła kształtować się jej wizja życia. W złym stanie zdrowia zaczęła używać chwastów i soku z trawy pszenicznej, aby się wyleczyć.

“Przez 35 lat promowała światu naturalne leczenie, które sama przetestowała na sobie z powodu złego stanu swojego zdrowia. Udało się jej uzdrowić złamaną nogę, która miała być amputowana. W wieku 50 lat wyleczyła się z raka jelita grubego przy użyciu swoich metod. Leczyła się za pomocą chwastów, kwiatów, trawy pszenicznej i innych naturalnych specyfików” – vismaya-maitreya.pl.

Na tym portalu możesz przeczytać dobry artykuł o leczeniu trawą pszenicy, nawet raka.

Lata temu, jako wątła nastolatka w Ameryce, Ann doznała pogardy i prześladowania brutalnego ojca.

Kiedy obie jej kostki zostały roztrzaskane podczas wypadku, jej ojciec wyraził zgodę na amputację stóp tuż nad kostkami. Na szczęście właśnie skończyła 18 lat i mogła cofnąć tę decyzję.

Jej jedynym sprzymierzeńcem był współczujący wuj, który każdego dnia nosił ją na plażę, aby przebywała w słońcu. Ann pozostawała sama, unieruchomiona na plaży, dopóki wuj nie wrócił z pracy wieczorem.

Z początku nie mogła się poruszyć, a ból był okropny.

Schylając się obok ławki, mogła napełnić brzuch zwykłą trawą. Babcia nauczyła ją, że w takiej trawie każdy składnik odżywczy jest niezbędny dla zdrowia ludzkiego. A kiedy jej wuj przynosił jej kwiaty, zjadała je również.

“Starałam się jeść wszystko, co zielone, co mogłam znaleźć” – powiedziała Ann Wigmore – “i przez te długie dni byłam w stanie uzyskać pokarm, którego moje ciało wydawało się potrzebować: to znaczy zarówno świeże z ziemi, jak i nietraktowane ciepłem”.

Słońce, trawy i instynkt małego psa, który lizał jej rany, a także jej determinacja do samouleczenia, w końcu przywróciły jej stopy do zdrowia i siły.

To zdarzenie wywarło niewątpliwie ogromny wpływ na Ann Wigmore.

Badanie wartości odżywczej trawy i chwastów stało się centralnym punktem życia Ann. Ostatecznie przekształciło się w “Żywy styl życia” i platformę programu Hipokratesa. Jej głębokie zaangażowanie w pomoc innym przyśpieszyło, gdy odkryła potężne właściwości lecznicze soku z trawy pszenicznej – “najbogatsza odżywcza ciecz znana człowiekowi

Ann Wigmore szukała najzdrowszej trawy. Wiedziała, że zwierzęta, kiedy zatrują się i zachorują, jedzą trawę, aby wyzdrowieć. Wpadła na pomysł, aby do testu wielu traw użyć kota i psa.

W jednej z książek opowiada o swoich wczesnych odkryciach:

“Ułożyłam siedem małych doniczek z trawy, a do pokoju wpuściłam małego kotka. Kociak wąchał każdą trawę, zanim wybrał trawę pszeniczną do żucia. Jednak chciałam więcej dowodów i pożyczyłam na trochę cocker-spaniela. Podobnie jak kociak, on też wybrał pszenicę. 

Nie mogło być wątpliwości; trawa pszeniczna była trawą, której szukałam. 

Przetestowałem sok z trawy pszenicznej na własnym ciele i na moich przyjaciołach i zwierzętach. Czuliśmy nową energię i czujność. Po kilku tygodniach pisklęta, które otrzymywały pszenicę, urosły dwukrotnie więcej niż ich rówieśnicy”.

 

opinia dr ann wigmore o piciu płynnego chlorofilu i soku pszenicznego

 

Była przekonana, że ​​natknęła się na wirtualną “Fontannę Młodości”. Dr Ann Wigmore mając 76 lat, powiedziała o swoich odkryciach:

“Dwadzieścia pięć lat po moim odkryciu moje włosy znów stały się całkowicie brązowe. Moja waga była stabilna 119 (taka sama jak w mojej młodości), a mój poziom energii jest nieograniczony. Przez ostatnie dziesięć lat wymagałam średnio tylko czterech godzin snu na noc i od lat nie potrzebowałam usług lekarza”. 

Ann użyła jednostki wagi angielskiej. Tak więc 119 pounds równa się około 54 kilogramów. Regularne picie świeżo wyciśniętego soku z trawy pszenicznej odżywiało jej włosy do tego stopnia, że w ogóle nie miała siwych włosów.

Przytoczę cytat z książki:

“W imponującym wieku osiemdziesięciu dwóch lat dr Ann nie miała na głowie ani jednego siwego włosa. Fakt ten był tak niewiarygodny, że jej studenci postanowili, za jej pozwoleniem, zbadać jej włosy w laboratorium, chcąc się przekonać, że nie są farbowane. Testy wykazały, że miały naturalny kolor” – Victoria Boutenko.

Oto co mówi Victoria Boutenko o zasługach Ann Wigmore w popularyzację picia soku z trawy pszenicznej i czerpania leczniczych korzyści z płynnego chlorofilu:

“Dr Ann nie tylko odkryła i dokładnie zbadała lecznicze właściwości trawy pszenicznej, lecz także opracowała i szczegółowo opisała proces uprawy tej rośliny w kiełkownicach w warunkach domowych i nie tylko.

Zaprojektowała niedrogie urządzenie do wyciskania soku z trawy, dzięki czemu ten eliksir życia stał się powszechnie dostępny” – Victoria Boutenko, autorka książki: Zielony eliksir życia.

Ann Wigmore zaczęła popularyzować sok z trawy pszenicy w latach 40 ubiegłego wieku. Zaczęło się to po tym, jak doszła do wniosku, że picie soku z trawy pszenicznej przyczyniło się do remisji raka.

Zainicjowała badania nad naturalnymi sposobami leczenia – a przy pomocy przyjaciela, dr Earp Thomasa, odkryła, że ​​na świecie jest 4700 odmian traw i wszystkie są dobre dla zdrowia ludzkiego. Przy pomocy zwierząt domowych doszła do wniosku, że trawa pszeniczna jest najlepsza jako trawa lecznicza.

W 1956 roku założyła instytut w Bostonie (The Hippocrates Health Institute) i uczyła ludzi z całego świata o trawach i programie uzdrawiania żywymi pokarmami. Pomagała im w radzeniu sobie z bardzo poważnymi chorobami.

Napisała 35 książek opowiadających o trawie pszenicznej i żywych pokarmach.

 

Instytut Zdrowia Hipokratesa Założony Przez Doktor Ann Wigmore

 

instytut zdrowia hipokratesa 50 korzyści picia chlorofilu w płynie i soku z trawy pszenicy

 

50 Korzyści Picia Soku z Pszenicy i Zawartego w Niej Chlorofilu w Płynie – Według Instytutu Zdrowia Hipokratesa

 

 

1. Sok z trawy pszenicznej jest najlepszym źródłem chlorofilu

Sok z trawy pszenicznej jest jednym z najlepszych obecnie dostępnych źródeł chlorofilu. Aby jednak uzyskać pełną korzyść, chlorofil musi być świeży z żywej rośliny.

2. Chlorofil w płynie składem jest podobny do ludzkiej krwi

Sok z trawy pszenicznej zawiera do 70% chlorofilu, który jest ważnym wypełniaczem krwi. Cząsteczki chlorofilu bardzo przypominają cząsteczkę heminu, pigment, który łączy się z białkiem, tworząc hemoglobinę. Główną różnicą jest to, że cząsteczka chlorofilu zawiera magnez jako jego centralny atom, a cząsteczka heminu zawiera żelazo. Struktura molekularna tych dwóch substancji jest niemal identyczna we wszystkich innych aspektach.

3. Chlorofil w płynie jest magazynem światła słonecznego

Chlorofil to cząsteczka absorbująca światło słoneczne i wykorzystująca jej energię do syntezy węglowodanów z CO2 i wody. Proces ten jest znany jako fotosynteza, złożony szlak biochemiczny, w którym energia słoneczna jest wykorzystywana do konwersji wody i dwutlenku węgla do glukozy i innych węglowodanów. Jest podstawą do podtrzymania procesów życiowych wszystkich roślin. Ponieważ zwierzęta i większość ludzi zaopatruje się w żywność poprzez jedzenie roślin, fotosyntezę można uznać za źródło naszego życia.

4. Chlorofil w płynie spowalnia procesy starzenia

Chlorofil zawiera enzymy i dysmutazę nadtlenkową, białko zawierające miedź znajdujące się w dojrzałych czerwonych ciałkach krwi. Enzym ten rozkłada rodniki ponadtlenkowe w organizmie w łatwiejszą do opanowania postać, pomagając w ten sposób spowolnić proces starzenia.

5. Chlorofil w płynie ma najwięcej energii świetlnej

Chlorofil jest pierwszym produktem światła, dlatego zawiera więcej energii świetlnej niż jakikolwiek inny element żywnościowy.

6. Chlorofil nie jest toksyczny

Sok z trawy pszenicznej zawiera surowy chlorofil. Można go przyjmować doustnie i jako składnik lewatyw bez skutków ubocznych. Ponadto naukowcy nigdy nie stwierdzili, że trawa pszeniczna jest toksyczna w dowolnej ilości, gdy podaje się ją zwierzętom lub ludziom.

7. Chlorofil zabija bakterie

Nauka dowiodła, że ​​chlorofil zatrzymuje wzrost i rozwój nieprzyjaznych bakterii.

8. Płynny chlorofil niweluje skutki promieniowania

Chlorofil jest antybakteryjny i może być stosowany wewnątrz oraz na zewnątrz ciała jako naturalny uzdrowiciel. Armia Stanów Zjednoczonych wystawiła świnki morskie na śmiertelne dawki promieniowania. Świnki morskie żywione warzywami bogatymi w chlorofil, takimi jak kapusta i brokuły, miały o połowę niższą śmiertelność niż te karmione dietą niechlorofilową.

9. Sok z trawy pszenicznej ma ponad 100 składników odżywczych

Chlorofil może być ekstrahowany z wielu roślin, ale trawa pszeniczna jest lepsza, ponieważ stwierdzono, że ma ponad 100 elementów potrzebnych człowiekowi. Jeśli uprawia się ją w glebie organicznej, wchłania 92 ze znanych 115 minerałów z gleby.

10. Chlorofil w płynie z trawy pszenicznej odnawia tkanki

Płynny chlorofil ma zdolność dostania się do tkanki, gdzie może ją udoskonalić i odnowić.

11. Maść chlorofilowa z trawy pszenicznej leczy choroby skóry

Działanie łagodzące maści chlorofilowych (trawy pszenicznej) jest bardzo korzystne w leczeniu różnych chorób skóry związanych z zewnętrznymi i podstawowymi warstwami skóry. W tym: swędzeniem i pieczeniem odbytnicy; zatrucie bluszczem; płacz i suchy wyprysk, a nawet w warunkach spowodowanych przez ukąszenia owadów lub infekcję.

12. Chlorofil pomaga na zatoki

Lekarze R. Redpath i J.C. Davis stwierdzili, że chlorofil wprowadzony do zatok miał działanie wysuszające, usuwał zatory i dawał natychmiastową ulgę. Przeziębienie zostało usunięte w ciągu 24 godzin.

13. Płynny chlorofil zmywa osad z organizmu

14. Chlorofil neutralizuje toksyny w organizmie

15. Chlorofil pomaga oczyścić wątrobę

16. Chlorofil poprawia problemy z poziomem cukru we krwi

17. Chlorofil ma antyseptyczne właściwości

W American Journal of Surgery (1940), Benjamin Gruskin, MD zaleca chlorofil dla jego antyseptycznych korzyści. Artykuł sugeruje następujące zastosowania kliniczne dla chlorofilu: aby usunąć nieprzyjemnie pachnące zapachy, zneutralizować infekcje Strepa, wyleczyć rany, przyspieszyć przeszczep skóry, leczyć przewlekłe zapalenie zatok, przezwyciężyć przewlekłe zapalenie i infekcje wywołane przez nerki, zmniejszyć żylaki i leczyć owrzodzenia nóg, wyeliminować liszajec i inne rozległe wykwity, leczyć opryszczkę odbytnicy, skutecznie leczyć zapalenie szyjki macicy, pozbyć się pasożytniczych infekcji pochwy, zmniejszyć dur brzuszny i leczyć zaawansowany stan ropny w wielu przypadkach.

18. Chlorofil to “skoncentrowana moc słońca”

Naukowiec dr Bircher-Benner nazwał chlorofil “skoncentrowaną mocą słońca”. Powiedział: “chlorofil zwiększa czynność serca, wpływa na układ naczyniowy, jelita, macicę i płuca”.

19. Sok z trawy pszenicznej rozpuszcza blizny

Sok z trawy pszenicznej może rozpuścić blizny, które powstają w płucach podczas oddychania kwasem gazowym. Efekt tlenku węgla jest zminimalizowany, ponieważ chlorofil zwiększa produkcję hemoglobiny.

20. Młode pędy pszeniczne są bogate w tlen

Trawa pszeniczna ma wysoki poziom tlenu, podobnie jak wszystkie zielone rośliny zawierające chlorofil. Jest to korzystne, ponieważ mózg i wszystkie tkanki ciała funkcjonują na optymalnym poziomie w wysoko utlenionym środowisku.

21. Trawa pszeniczna to kompletny pokarm

Jest to pokarm kompletny pod względem odżywczym, który podtrzyma wzrost i rozwój zarówno zwierząt laboratoryjnych, jak i ludzi. Sok z trawy pszenicznej, jak wykazano ma praktycznie wszystko w swoim składzie, aby utrzymać przy życiu roślinożerne zwierzęta praktycznie w nieskończoność.

22. Świeży sok z trawy pszenicznej to potężny detoks

Sok z trawy pszenicznej jest lepszym środkiem detoksykacyjnym w porównaniu do soku z marchwi oraz innych owoców i warzyw.

23. Sok z kiełków pszenicy to bogactwo składników odżywczych

Skrobia z jagód pszenicy to energia zmagazynowana, która po przekształceniu w prostsze cukry jest szybkim źródłem energii. Jest to szczególnie dobre dla sportowców, ponieważ jest to sok i jest asymilowany w ciągu 20 minut lub mniej. Przy tym zużywa bardzo niewiele energii organizmu, aby wykorzystać składniki odżywcze.

24. Sok z trawy pszenicznej ma kilkadziesiąt razy więcej wartości odżywczych

Wiadomo już, że 1 uncja soku z trawy pszenicznej jest równa 2 funtom innym produktom odżywczym. To kilkadziesiąt razy więcej niż ma w tej samej objętości najzdrowsza żywność organiczna. Taki zastrzyk składników, łatwo przyswajalnych, ma błyskawiczny wpływ na pracę mózgu.

25. Trawa pszeniczna to naturalna hiper multiwitamina

Trawa pszeniczna zawiera pełne spektrum witamin i minerałów, w tym trzynaście niezbędnych w połączeniu z dziesiątkami pierwiastków śladowych i enzymów.

 

instytut zdrowia hipokratesa leczy chorych płynnym chlorofilem z soku trawy pszenicznej

 

26. Świeży sok z trawy pszenicznej działa uzdrawiająco

Sok z trawy pszenicznej jest skutecznym uzdrowicielem, ponieważ zawiera wszystkie minerały znane człowiekowi oraz witaminy A, kompleks B, C, E, L i K. Jest niezwykle bogaty w białko i zawiera 17 aminokwasów, budulec białka.

27. Trawa pszeniczna przywraca płodność

Rolnicy na Środkowym Zachodzie, którzy mają sterylne krowy i byki, karmią je trawą pszeniczną, aby przywrócić płodność. (Wysoka zawartość magnezu w chlorofilu buduje enzymy przywracające hormony płciowe).

28. Świeży sok z trawy pszenicy leczy trądzik i usuwa blizny

Sok z trawy pszenicznej leczy trądzik, a nawet pomaga usunąć blizny po spożyciu przez siedem do ośmiu miesięcy. Oczywiście dieta musi być ulepszona.

29. Świeży sok z zielonych pędów pszenicy to naturalny dezodorant

Sok z trawy pszenicznej działa jak detergent w organizmie i może być stosowany jako dezodorant do ciała.

30. Sok z trawy pszenicy przeciwdziała próchnicy

Mała ilość soku z trawy pszenicznej w diecie człowieka pomaga zapobiegać próchnicy zębów.

31. Trawa pszeniczna eliminuje ból zębów

Sok z trawy pszenicznej trzymany w ustach przez 5 minut pomoże wyeliminować bóle zębów. Wyciąga trucizny z dziąseł.

32. Trawa pszeniczna dobra na bolące gardło

Płukanie sokiem z trawy pszenicznej pomaga na ból gardła.

33. Trawa pszeniczna dobra na problemy skórne

Picie soku z trawy pszenicznej pomaga w przypadku problemów skórnych, takich jak wyprysk lub łuszczyca.

34. Świeży sok ze źdźbeł trawy dobry na włosy

Sok z trawy pszenicznej pomaga chronić włosy przed siwieniem.

35. Miąższ trawy pszenicznej dobry na dolegliwości w jamie ustnej

Choroba dziąseł w jamie ustnej: połóż miąższ trawy pszenicznej moczonej w soku na chorej powierzchni w buzi lub żuj pszenicę, wypluwając miąższ.

36. Sok z trawy pszenicznej poprawia trawienie

37. Świeży sok ze źdźbeł trawy pszenicy wchłania się przez skórę.

Sok z trawy pszenicznej jest doskonałym środkiem do mycia skóry i może być wchłaniany przez skórę w celu odżywienia. Wlej zielony sok z pszenicy do wanny z ciepłą wodą i mocz się w nim przez 15 do 20 minut. Spłucz zimną wodą.

38. Sok z trawy pszenicznej dobry do lewatyw

Lewatywy z trawy pszenicznej są świetne do leczenia i detoksykacji ścian okrężnicy. Lewatywy również leczą i oczyszczają narządy wewnętrzne. Po wstępnym wypłukaniu resztek pokarmowych lewatywą użyj jako wlewu do okrężnicy 4 uncji (około 120 gramów) soku z trawy pszenicznej. Zatrzymaj na 20 minut.

39. Wyciśnięty sok z młodych pędów pszenicy dobry na stawy

Sok z trawy pszenicznej poprawia zapalenie stawów. Namocz i wypełnij bawełnianą skarpetę 6 uncjami miąższu (około 170 gramów) i umieść na dotkniętym chorobą obszarze, przykryj plastikową torbą.

40. Sok z trawy pszenicznej na podrażnienia oczu

W przypadku mniejszego podrażnienia oka należy odcedzić sok z trawy pszenicznej i zmieszać pół na pół z czystą wodą przez 15-30 sekund.

41. Świeży sok z trawy pszenicy na łupież

Aby wyeliminować łupież wmasuj 6 uncji (około 170 gramów) w skórę głowy i przykryj czepkiem na 15 minut.

42. Sok ze źdźbeł pszenicy na kobiece dolegliwości

Sok z trawy pszenicznej może być stosowany w przypadku wielu kobiecych powikłań.

43. Pszeniczny zielony sok dobry na zaparcia

Sok z trawy pszenicznej jest świetny na zaparcia i utrzymuje jelito otwarte, ponieważ ma wysoką zawartość magnezu.

44. Pszeniczny sok reguluje ciśnienie krwi

Sok z trawy pszenicznej obniża wysokie ciśnienie krwi i wzmacnia naczynia włosowate.

45. Sok z pędów pszenicy może usuwać z ciała ciężkie metale.

46. ​​Sok z trawy pszenicznej jest doskonały na ​​wszelkie zaburzenia krwi.

47. Trawę pszeniczną uprawia się w domu

Kolejną korzyścią z trawy pszenicznej jest to, że możesz ją uprawiać w swoim własnym domu. Po około 7-10 dniach trawa pszeniczna nadaje się do zbioru i wyciskania z niej soku – chlorofilu w płynie.

48. Sok z trawy pszenicznej wolny od glutenu

Trawa pszeniczna jest bezglutenowa, ponieważ jest cięta przed formowaniem się ziaren.

49. Zielony pszeniczny sok neutralizuje trucizny w żywności

Dr Earp Thomas powiedział: “Pszenica jest królem wszystkich pokarmów zbożowych”. Odkrył, że uncja trawy pszenicznej w galonie fluorkowanej wody zamieni fluor w nieszkodliwy związek fosforanu wapnia. Stosowany w wodzie do mycia dodaje miękkości twarzy i dłoni. W kąpieli jest to bardzo kojące. Zatrzymuje krwawienie, łagodzi świąd i pomaga leczyć pryszcze. Dr Thomas odkrył ponadto, że owoce i warzywa skażone opryskami zostały starannie oczyszczone z nich, poprzez płukanie w wodzie z dodatkiem trawy pszenicznej.

50. Sok pszeniczny – źródło zdrowia duchowego i fizycznego

Spożywając sok z trawy pszenicznej, można poczuć wzrost siły i wytrzymałości, odnowić zdrowie i duchowość oraz doświadczyć ogólnego poczucia dobrostanu.

 

Jak Uprawiać w Domu Trawę Pszeniczną Na Sok i Chlorofil w Płynie ?

 

W tym wideo nauczysz się jak przygotować pszenicę i podłoże pod wysiew trawy pszenicznej ? Czym trawę z pszenicy nawozić i jak pielęgnować, abyś miał jak najwięcej wartości odżywczych z wyciśniętego soku pszenicznego oraz chlorofilu w płynie ?

 

 

Jak Spożywać Sok z Trawy Pszenicznej, Aby Wykorzystać 100% Wartości Odżywczych Płynnego Chlorofilu z Pszenicy ?

 

Sok z trawy pszenicznej jest silnym środkiem czyszczącym i może rozpocząć natychmiastową reakcję z toksynami i śluzem w żołądku. Chlorofil przyniesie toksyny przechowywane w komórkach lub w tkance tłuszczowej do krwiobiegu, z których wszystkie mogą powodować nudności.

Dlatego Instytut Zdrowia Hipokratesa w USA zaleca rozpocząć od 1/2 – 1 uncji i stopniowo zwiększać dawkę do 1-2 uncji. Najlepiej jest pić pszenicę na pusty żołądek i nie jeść nic przez 20-30 minut później.

W przeliczeniu na gramy należy zacząć od około 15-30 gramów. Później zwiększyć do 30-60 gramów. Kuracjusze w Instytucie Zdrowia Hipokratesa piją 2 uncje soku z trawy pszenicznej dwa razy dziennie. To jest 2 razy po 60 gramów.

Tak jak w przypadku wszystkich soków, im bliżej świeższego, tym lepiej. Najlepiej oczywiście spożywać je w ciągu 15 minut od momentu wytworzenia.

Sok z trawy pszenicznej należy zawsze przyjmować w stanie nierozcieńczonym i na pusty żołądek, aby składniki odżywcze mogły być wchłaniane bardziej efektywnie. Sproszkowane i liofilizowane suplementy z trawy pszenicznej nie są tak skuteczne, jak świeży sok z trawy pszenicznej.

Instytut Zdrowia Hipokratesa zrobił studium i badanie wykazało, że suplementy z trawy pszenicznej i liofilizowane proszki są tylko dwa procent tak skuteczne, jak świeżo wyciśnięte trawy pszeniczne. Oczywiście, gdy są spożywane w ciągu piętnastu minut.

 

Dlaczego Sok z Trawy Pszenicznej (Chlorofil w Płynie) Należy Pić Świeżo Wyciśnięty w Ciągu 15 Minut ?

 

Te składniki odżywcze szybko zaczynają się utleniać (rozkładać) krótko po wyciskaniu.

Kiedy sok z pszenicy jest świeży, jest żywym pokarmem i ma bioelektryczność. Ta wysoka energia wibracji jest dosłownie siłą życiową w żywym soku pszenicznym. Ten zasób energii życiowej może potencjalnie uwolnić potężne odnawiające się wibracje i większą łączność z wewnętrzną istotą.

Te potężne składniki odżywcze mogą również zapobiegać niszczeniu DNA i chronić nas przed ciągłymi skutkami przedwczesnego starzenia się i rozpadu komórek. Ostatnie badania pokazują, że tylko żywe pokarmy i soki mogą przywrócić ładunek elektryczny między naczyniami krwionośnymi a ścianami komórkowymi. A to wzmacnia układ odpornościowy.

Gdy jest świeży, sok z trawy pszenicznej jest królem żywych soków.

Między innymi sok z trawy pszenicznej jest szczególnie bogaty w płynny chlorofil. Trawa pszeniczna oczyszcza i buduje krew ze względu na wysoką zawartość chlorofilu. Chlorofil jest pierwszym produktem światła, dlatego zawiera więcej leczniczych właściwości niż jakikolwiek inny pierwiastek.

Całe życie na tej planecie pochodzi ze słońca. Tylko zielone rośliny mogą przekształcić energię słoneczną w chlorofil dzięki procesowi fotosyntezy. Chlorofil w płynie jest znany jako “życiodajna krew” roślin. Ten ważny fitoskładnik jest tym, czego komórki potrzebują, aby się wyleczyć i dobrze się rozwijać.

Picie soku z trawy pszenicznej jest jak picie płynnego słońca.

Chlorofil w płynie przenosi wysoki poziom tlenu (między innymi), który jest szczególnie silny w pomaganiu organizmowi w przywracaniu nieprawidłowości. Wysoka zawartość tlenu w chlorofilu pomaga dostarczyć więcej tlenu do krwi.

Przy regularnym piciu soku z trawy pszenicznej obserwuje się wzrost liczby czerwonych krwinek i bardzo szybki wzrost poziomu tlenu we krwi. Dobrze jest dodatkowo zastosować lewatywy z soku z trawy pszenicznej. Ten marker (tlen) jest kluczowym wskaźnikiem odzyskiwania zdrowia z anomalii, dolegliwości i chorób.

Tlen jest niezbędny dla wielu procesów organizmu, szczególnie dla mózgu, który wykorzystuje 25% tlenu. Wysoka zawartość tlenu dzięki chlorofilowi w płynie wspomaga zdrowe ciało.

 

najwyższa zawartość składników odżywczych chlorofilu w płynie i soku trawy pszenicznej

 

Opinia Victorii Boutenko o Chlorofilu i Piciu Soku z Trawy Pszenicy

 

Victoria Boutenko w książce “Zielony eliksir życia” na 113 stronie pisze o źródle chlorofilu w płynie i składzie odżywczym świeżego soku pszenicznego.

“Kolejnym doskonałym sposobem na zyskanie chlorofilu i składników odżywczych z zieleniny jest picie soku z trawy pszenicznej. Ten niezwykle pożywny napój został wymyślony przez dr Ann Wigmore i cały czas zyskuje na popularności.

Sok z trawy pszenicznej zawiera 70 proc. chlorofilu oraz 92 różne minerały ze 102 obecnych w ludzkim ciele, a także beta-karoten, witaminy z grupy B, witaminy C, E, H, K, 19 rodzajów aminokwasów oraz pożyteczne enzymy”.

Na następnej stronie tej samej książki czytam, ile Victoria Boutenko była wstanie wypić świeżo wyciśniętego soku z trawy pszenicznej. To była potężna porcja chlorofilu w płynie.

“Kiedyś, po roku regularnego picia zielonych koktajli, zaoferowano mi kieliszek soku z trawy pszenicznej i, niespodziewanie, bardzo mi posmakowało.

Teraz, po raz pierwszy w moim życiu, jestem w stanie bez problemów wypić 120, 180, 240, a nawet więcej mililitrów tego napoju dziennie. Byłam tak zaskoczona i zadowolona, że przez jakiś czas odwiedzałam lokalny sklep z żywnością organiczną i płaciłam od 10$ do 15$ za pojedynczą porcję soku”.

Victoria Boutenko sądzi, że taka duża tolerancja jej organizmu na sok z trawy pszenicznej i płynny chlorofil, ma dużo wspólnego z jej podwyższoną kwasowością soku żołądkowego.

To koniec maratonu o piciu soku pszenicznego i chlorofilu w płynie. Zachęcam Cię do domowej uprawy trawy pszenicznej. Jest banalnie prosta. Korzyści, jakie osiągniesz z picia chlorofilu, są gigantyczne.


Źródła:

https://hippocratesinst.org/wheatgrass-is

https://hippocratesinst.org/benefits-of-wheatgrass-2

https://hippocratesinst.org/wheatgrass-2

https://annwigmore.org/about/dr-ann-wigmore/

https://hippocratesinst.org/wheatgrass-ann-wigmore-miracle-in-the-grass

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/05/20/wheatgrass.aspx

“Zielony eliksir życia” Victoria Boutenko, Wydawnictwo Vital, wydanie IV, Białystok 2015.