fbpx
organiczny olej kokosowy na odchudzanie skórę i włosy

Organiczny Olej Kokosowy Na Odchudzanie, Skórę i Włosy

Organiczny olej kokosowy jest rewelacyjny jako naturalny suplement na odchudzanie, krem oraz odżywka do skóry i włosów. Czy wiesz jak spożywać i stosować olej kokosowy, aby schudnąć ?

Tak, olej kokosowy jest dobry na odchudzanie. Kto by pomyślał.

A, czy słyszałeś o właściwościach leczniczych i odmładzających miąższu aloesu Aloe vera ?

 

Czy Znasz Już Zalety Organicznego Oleju Kokosowego?

 

W starożytnym języku Hindusów sanskrycie palma kokosowa znana jest pod nazwą kalpa virksha. To znaczy “drzewo dające wszystko, co niezbędne do życia”.

Kokosy są jednym z najcudowniejszych darów Matki Natury.

“[…] świeży miąższ kokosowy, woda kokosowa, śmietanka kokosowa oraz olej kokosowy mogą uratować nam życie” – David Wolfe.

Jeśli nie miałeś okazji poznać wszystkich niezwykłych zastosowań oleju kokosowego, możesz być zaskoczony. W przeciwieństwie do innych tłuszczów nasyconych olej kokosowy nie zawiera kwasów tłuszczowych trans.

Olej kokosowy nie utlenia się po podgrzaniu, więc świetnie nadaje się do gotowania i pieczenia. Jest także trwały w przechowywaniu i nie zjełczeje. Poza tymi właściwościami olej kokosowy ma wiele zalet, z których niektóre mogą Cię zaskoczyć.

Organiczny olej kokosowy jest zdecydowanie jednym z najlepszych. Byłem mile zaskoczony, gdy dowiedziałem się, że korzyści z oleju kokosowego obejmują:

  • Pielęgnację włosów
  • Pielęgnację skóry
  • Redukcję stresu
  • Utrzymanie poziomu cholesterolu
  • Utratę wagi
  • Zwiększoną odporność
  • Prawidłowe trawienie i metabolizm
  • Ulgę w problemach z nerkami
  • Choroby serca
  • Wysokie ciśnienie krwi
  • Cukrzycę
  • HIV
  • Raka
  • Opiekę stomatologiczną
  • Wytrzymałość kości

 

Uzdrawiający Skład i Wartości Odżywcze Wody Kokosowej 

 

Kokos jest naturalnym filtrem wodnym.

W ciągu 9 miesięcy we wnętrzu swojej skorupy potrafi przefiltrować 1 litr wody. Jest to woda kokosowa. Przeciska się ona przez olbrzymią ilość włókien, oczyszcza się i trafia do sterylnego wnętrza orzecha palmy kokosowej.

“Ta przezroczysta woda kokosowa to jedno z najbogatszych naturalnych źródeł elektrolitów. 

Świeża woda kokosowa z młodych owoców ma skład niemal identyczny jak ludzkie osocze krwi, co sprawia, że jest ona uniwersalnym dawcą. Podczas bitew na Pacyfiku w trakcie II wojny światowej, w latach 1941 – 1945, w nagłych wypadkach obie strony konfliktu wykorzystywały do transfuzji wodę kokosową, wstrzykiwaną bezpośrednio z kokosa.

Ludzka krew składa się w około 55% z osocza. W pozostałych 45% czołowe miejsce zajmuje hemoglobina będąca zasadniczo przetworzoną krwią roślin (chlorofilem). 

Gdy pijemy napój składający się w 55% ze świeżej wody kokosowej i w 45% ze świeżego soku z liści (np. polecanego przez dr Ann Wigmore soku z trawy pszenicznej), zapewniamy sobie natychmiastową transfuzję krwi” – David Wolfe.

 

Co Się Stanie, Jak Będziesz Pić Wodę Kokosową ?

 

Chcesz dowiedzieć się więcej o wodzie kokosowej ? Jakie płyną korzyści dla zdrowia z picia wody kokosowej ? Zobacz wideo.

 

Ludzie, Którzy Używają Naturalnego Oleju Kokosowego w Diecie Są Zdrowi

 

Nie jest tajemnicą, że produkty kokosowe, w szczególności olej kokosowy, były używane przez niektóre populacje na całym świecie od tysiącleci. W miejscach, w których olej kokosowy jest spożywany jako część standardowej diety, ludzie wydają się dobrze prosperować.

 

A więc, co oni wiedzą o oleju kokosowym ?

Weźmy na przykład populacje polinezyjskie, takie jak Pukapuka i Tokelau, gdzie ludzie jedzą dużo kokosa. Jako tako, ich dieta ma tendencję do wysokiej zawartości tłuszczów nasyconych oraz niskiego poziomu cholesterolu i cukru.

Naukowcy odkryli, że:

“Choroba naczyniowa jest rzadkością w obu populacjach i nie ma dowodów na to, że przyjmowanie dużej ilości nasyconego tłuszczu ma szkodliwy wpływ”. 

W innym badaniu skoncentrowano się na mieszkańcach Kitevan w Papui-Nowej Gwinei.

Ich styl życia i dieta na szczęście przetrwały na niekorzyść złych nawyków żywieniowych zachodniego świata. Poza spożywaniem dużej ilości ryb, owoców i bulw, ludzie ci również spożywają kokos jako ważny element diety.

Żadna z osób biorących udział w badaniu nie odnotowała udaru mózgu, nagłej śmierci, bólu w klatce piersiowej lub dyskomfortu związanego z chorobą niedokrwienną serca (CHD).

W rzeczywistości naukowcy doszli do wniosku, że udar i CHD wydają się nieobecne w tej populacji. Na podstawie tych dwóch badań możemy wysunąć wnioski. Mianowicie, że obfite wprowadzanie oleju kokosowego do tradycyjnych diet na całym świecie przyczynia się pozytywnie do zdrowia i dobrego samopoczucia osób jedzących.

Według doktora Bruce’a Fife’a, autora książki “The Coconut Oil Miracle” i dyrektora Coconut Research Center w Colorado Springs, stan Kolorado w USA:

“Mieszkańcy Azji i Polinezji, którzy polegają na kokosie i oleju kokosowym jako części swojej codziennej diety, mają najniższe wskaźniki chorób serca na świecie, niektórzy z nich otrzymują nawet 50 procent swoich dziennych kalorii jako tłuszcze nasycone, przede wszystkim z oleju kokosowego.

Gdyby olej kokosowy powodował choroby serca, jak niektórzy sądzili, wszyscy wyspiarze umarliby przed wiekami. Te populacje, które spożywają duże ilości oleju kokosowego, mają wyjątkowo dobre zdrowie układu sercowo-naczyniowego. Nieobecne są ataki serca i udary charakterystyczne w krajach zachodnich, gdzie olej kokosowy jest rzadko używany”.

 

osoby spożywające organiczny olej kokosowy z palmy kokosowej są zdrowi

 

Czym Różni Się Organiczny Olej Kokosowy (MCT) Od Innych Tłuszczów Nasyconych ?

 

Organiczny olej kokosowy różni się od innych rodzajów tłuszczów nasyconych.

Tłuszcz nasycony w oleju kokosowym jest nie taki sam jak rodzaje tłuszczów nasyconych występujących na przykład w olejach roślinnych, mięsie i serze. Podczas gdy tłuszcze te znane są jako tłuszcze długołańcuchowe, około dwóch trzecich tłuszczu w oleju kokosowym to tłuszcze średniołańcuchowe, określane również jako trójglicerydy o średniej długości łańcucha (MCT).

Tłuszcze o długim łańcuchu są trawione powoli i wchłaniane przez ścianę jelitową, gdzie są łączone w wiązki tłuszczu i białka zwane lipoproteinami. Te lipoproteiny są rozprowadzane po całym ciele przez Twój krwioobieg.

Organizm metabolizuje MCT, na przykład z oleju kokosowego, inaczej niż inne tłuszcze.

Zwykle tłuszcze przyjmowane do organizmu muszą być najpierw zmieszane z żółcią uwolnioną z pęcherzyka żółciowego, a po drugie działają na nie enzymy trzustkowe. Tylko wtedy tłuszcze mogą być rozłożone w Twoim układzie pokarmowym.

MCT z oleju kokosowego nie wymagają jednak trawienia enzymów żółciowych ani trzustkowych.

Gdy dotrą do jelita, rozproszą się przez błonę jelitową do krwiobiegu. Stamtąd są transportowane bezpośrednio do wątroby, która w naturalny sposób przekształca MCT w ketony. Twoja wątroba następnie uwalnia ketony z powrotem do krwiobiegu, gdzie są transportowane w całym ciele.

Warto zauważyć, że MCT są łatwo dostępne i wykorzystywane do celów energetycznych, a nie przechowywane jako tłuszcze w tkance tłuszczowej organizmu. MCT z oleju kokosowego mogą nawet przekroczyć barierę krew-mózg, aby zasilić mózg energią.

 

Czy Naturalny Olej Kokosowy Jest Dobry Na Odchudzanie i Jak Zdrowo Schudnąć ?

 

Spalanie tłuszczu za pomocą oleju kokosowego: Ironiczne, prawda? 

Okazało się, że tłuszcz nasycony w oleju kokosowym może przyspieszyć utratę tłuszczu w okolicy brzucha (najbardziej niebezpieczny rodzaj). Cóż, teraz są dwa solidne, badania naukowe, które pokazują, iż wystarczą tylko dwie łyżki dziennie (30 ml) oleju kokosowego.

Tak możesz zacząć spalać tkankę tłuszczową, jedząc olej z kokosów.

Działa zarówno u mężczyzn, jak i kobiet. Po regularnym spożywaniu oleju kokosowego następuje zmniejszenie tłuszczu brzusznego w ciągu 1-3 miesięcy.

Badanie przeprowadzone na 40 kobietach z otyłością brzuszną ujawniło pozytywne efekty związane z suplementacją oleju kokosowego. Po 12 tygodniach kobiety spożywające codziennie olej kokosowy wykazywały zmniejszenie obwodu talii w porównaniu do grupy spożywającej olej sojowy.

Wydaje się sprzeczne z intuicją, aby na odchudzanie dodać tłuszcz z oleju kokosowego do diety. Dr Bruce Fife niemniej jednak wyraźnie podkreśla:

“Dodawanie tłuszczu do diety może być kluczem do sukcesu w odchudzaniu. Dieta niskotłuszczowa w rzeczywistości powoduje przyrost masy ciała i jest jedną z przyczyn naszej obecnej epidemii otyłości. Możesz chwilowo schudnąć na tych dietach, ale nie w długim okresie czasu. W efekcie badania pokazują, że 95 procent osób, które stosują dietę niskotłuszczową, ostatecznie odzyskuje całą swoją wagę.

To 95 procent wskaźnika awaryjności! 

Powinno być oczywiste, że to, co robimy, nie działa. … Tłuszcz również zaspokaja głód, abyś nie czuł się głodny. Czujesz się zadowolony. W rzeczywistości, przy odpowiedniej ilości tłuszczu, nie dostaniesz głodu, nawet jeśli obniżysz całkowite spożycie kalorii. Twój metabolizm i poziomy energii pozostają podwyższone. Czujesz się o wiele lepiej i masz lepsze wyniki”.

W New York Obesity Nutrition Research Center na Columbia University Medical Center badacze donosili:

“Konsumpcja średniołańcuchowego oleju trójglicerydowego w ramach planu odchudzania poprawia utratę wagi w porównaniu z oliwą z oliwek i dlatego może być z powodzeniem włączona w dietę odchudzającą, dlatego niewielkie zmiany w jakości przyjmowanego tłuszczu mogą być przydatne w celu zwiększenia utraty wagi”.

Olej kokosowy składa się głównie z średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych.

Te trójglicerydy w oleju kokosowym mogą przyspieszyć metabolizm, ponieważ są one tak łatwo trawione i przekształcane w energię. Długołańcuchowe kwasy tłuszczowe, takie jak te w wielonienasyconych olejach, są trudniejsze do rozbicia i wykorzystania przez organizm jako źródło energii.

Zamiast tego, długołańcuchowe kwasy tłuszczowe są zazwyczaj przechowywane w ciele. Kilka badań naukowych wykazało te zasady.

 

Badania Potwierdzające Korzyści ze Spożywania Oleju Kokosowego w Celu Zrzucenia Tkanki Tłuszczowej.

 

W jednym z badań zbadano wpływ średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych na metabolizm.

Metabolizm uczestników oceniano przed posiłkiem bogatym w te tłuszcze i po posiłku. Średnio metabolizm wzrósł o 48 procent. U osób otyłych był zdumiewający 65-procentowy wzrost ! Badania wykazały, że ten efekt termogeniczny może trwać 24 godziny.

Badania opublikowane w The American Journal of Clinical Nutrition donoszą, że średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe są trzykrotnie bardziej skuteczne w zwiększaniu metabolizmu niż długołańcuchowe kwasy tłuszczowe.

Naukowcy doszli do wniosku, że zastąpienie długołańcuchowych kwasów tłuszczowych średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi było skuteczną metodą odchudzania.

Inne badanie z tego samego czasopisma również wykazało, że spożywanie średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych zwiększa metabolizm, a także pomaga spalić zgromadzony tłuszcz.

 

Organiczny Olej Kokosowy Jest Dobry Na Odchudzanie Jeszcze z Innego Prozaicznego Powodu

 

Olej kokosowy spowalnia trawienie pokarmu, dzięki czemu czujesz się pełniejszy po posiłku. Wiele osób zauważa, że ​​po dodaniu oleju kokosowego do swojej diety są mniej podatne na podjadanie.

 

naturalny organiczny olej kokosowy tłoczony na zimno jest dobry na odchudzanie

 

Regularne Spożywanie Oleju Kokosowego Niszczy Bakterie, Wirusy, Pasożyty i Grzyby Candida

 

Czy rzeczywiście dzięki naturalnemu olejowi kokosowemu możemy pozbyć się bakterii chorobotwórczych, wirusów, pasożytów i grzybów Candida ?

Odpowiem Ci od razu, że TAK!

Częścią “tajemnicy”, która sprawia, że ​​olej kokosowy jest zdrowym olejem, jest jego wysoka zawartość kwasu laurynowego. Około 50 procent oleju kokosowego to kwas laurynowy. Tłuszcz ten jest dość rzadki i ma unikalny zestaw właściwości promujących zdrowie.

Kwas laurynowy, gdy jest obecny w organizmie, przekształca się w monolaurynę, związek wysoce toksyczny dla wirusów, bakterii, grzybów i innych szkodliwych mikroorganizmów. Monolauryna zakłóca ich membrany lipidowe i praktycznie je niszczy.

 

Na Co Pomaga Olej Kokosowy i Zawarta w Oleju Monolauryna ?

 

Monolauryna jest skuteczna w leczeniu:

  • Candida albicans
  • Infekcji grzybiczych i stóp sportowca
  • Odry
  • Grypy
  • Wirusowego zapalenia wątroby typu C
  • Nawet HIV

W rzeczywistości naukowcy z Filipin badają skuteczność kwasu laurynowego przeciwko HIV / AIDS. Ze względu na jego silne właściwości przeciwwirusowe.

Ponadto kwas laurynowy jest nietoksyczny, co czyni go lepszą alternatywą dla nowoczesnych leków, które są zwykle przepisywane na wirusy, jak również infekcje grzybicze i bakteryjne.

Bez kwasu laurowego monolauryna nie może być wytwarzana przez organizm. Mleko matki jest jedynym źródłem kwasu laurynowego, które musi tłumaczyć mniejsze przypadki infekcji u niemowląt karmionych piersią.

Zaobserwowano również, że regularne spożywanie oleju kokosowego zwiększa odporność i zmniejsza częstość występowania chorób.

 

Infekcje Candida Można Kontrolować Za Pomocą Oleju Kokosowego

 

Badanie przeprowadzone w 2015 roku przez Tufts University pokazuje, że dieta bogata w olej kokosowy może kontrolować infekcje drożdżakami Candida.

Było wiele doniesień o leczeniu Candida przez włączenie dużej ilości oleju kokosowego do diety. Badania potwierdzają również skuteczność oleju kokosowego w hamowaniu Candida bez skutków ubocznych związanych z samym olejem.

A tego nie mogą zapewnić leki przeciwgrzybicze.

Czy na pewno leczenie Candidy olejem kokosowym jest bezpieczne ?

Z powodu szybkiego zaniku drożdży może nastąpić zdarzenie Herxheimera lub “kryzys leczenia”. Chociaż jest niewygodny, jest to znak, że zaczęło się zabijanie Candida. To nie jest efekt uboczny oleju kokosowego. W każdym razie dobrze jest zacząć lekko, a następnie zwiększyć dawkę oleju kokosowego do trzech lub więcej łyżek dziennie.

Wcześniejsze badania potwierdzają skuteczność i bezpieczeństwo olejku kokosowego w przypadku leczenia Candidy.

Dodanie do diety oleju kokosowego do 3,5 łyżek dziennie niszczy Candidę, ale nie przeszkadza dobroczynnym bakteriom. To jest rewelacyjna wiadomość.

Potwierdziło to badanie przeprowadzone na University of Minnesota w 2010 roku. Wykazano w badaniu, że żel oparty na monolaurynie, pochodzący z kwasu laurynowego (stanowi 50% kwasów tłuszczowych oleju kokosowego), nie wpłynął negatywnie na przyjazne bakterie Lactobacillus.

Jednocześnie znacząco zmniejszyły się populacje Candida i G. vaginalis.

Kandydozę pomaga niszczyć nie tylko kwas laurynowy z oleju kokosowego

Są jeszcze inne lecznicze kwasy tłuszczowe w oleju kokosowym.

Holistyczni lekarze często przepisują kwas kaprylowy jako “pestycyd”, który towarzyszy diecie przeciw Candidzie opisanej wcześniej. Jest sprzedawany jako suplement w prawie każdym sklepie ze zdrową żywnością.

Najlepsze jest to, że łatwo trawione średniej długości łańcuchy trójglicerydów (MCT) z oleju kokosowego zawierają kwas kaprylowy.

W japońskim badaniu z 2012 r. Stwierdzono ponadto, że aż cztery kwasy tłuszczowe obecne w oleju kokosowym były skuteczne w zwalczaniu kandydozy jamy ustnej: kwas kapronowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy i kwas laurynowy.

 

Właściwości i Zastosowanie Organicznego Oleju Kokosowego

 

W poniższym 12-minutowym wideo dowiesz się o interesujących właściwościach i zastosowaniu w kosmetyce organicznego oleju kokosowego. Polecam je obejrzeć szczególnie płci pięknej, ale panom nagranie też powinno przypaść do gustu. Miłego oglądania.

 

 Dlaczego Organiczny Olej Kokosowy Działa Tak Skutecznie Na Twoje Włosy ?

 

Artykuł zamieszczony w coconutoil.com wyjaśnia, dlaczego organiczny olej kokosowy działa tak dobrze na Twoje włosy.

W jednym z badań porównano olej mineralny, olej słonecznikowy i olej kokosowy jako produkty możliwe do pielęgnacji i kondycjonowania włosów. Olej kokosowy był jedynym olejem, który zmniejszał utratę białka zarówno włosów uszkodzonych, jak i nieuszkodzonych.

Według badań opublikowanych w Journal of Cosmetic Science:

“Odkrycia wyraźnie wskazują na silny wpływ, jaki ma aplikacja oleju kokosowego na włosy w porównaniu do stosowania zarówno olejów słonecznikowych, jak i …

Zarówno słonecznik, jak i oleje mineralne wcale nie pomagają w zmniejszeniu utraty białka z włosów. Ta różnica wyników może wynikać ze składu każdego z tych olejów.

Olej kokosowy, będący trójglicerydem kwasu laurynowego (główny kwas tłuszczowy), ma wysokie powinowactwo do białek włosów, a ze względu na swój niski ciężar cząsteczkowy i prosty liniowy łańcuch jest w stanie przeniknąć do wnętrza łodygi włosa.

Olej mineralny, będący węglowodorem, nie ma powinowactwa do białek i dlatego nie jest w stanie przeniknąć i uzyskać lepsze wyniki.

W przypadku oleju słonecznikowego, chociaż jest to trójgliceryd kwasu linolowego, ze względu na jego masywną strukturę wynikającą z obecności podwójnych wiązań, nie penetruje włókna, co w konsekwencji nie ma korzystnego wpływu na utratę białka”.

 

 

organiczny olej kokosowy nawilża skórę usuwa zmarszczki i odmładza ciało

Organiczny Olej Kokosowy – Naturalny Krem Nawilżający na Zmarszczki i Wolne Rodniki 

 

Czy wiesz, co jest jedną z podstawowych zasad, o której należy pamiętać, jeśli chodzi o pielęgnację Twojej skóry ? To jeden z kluczy do zdrowia i młodego wyglądu skóry.

Pamiętaj, że cokolwiek położysz na skórę, wchłonie się w Twoje ciało i dostanie się do krwiobiegu. Dlatego tak ważne jest unikanie produktów do higieny osobistej zawierających wątpliwe chemikalia!

Twoja skóra to doskonały system dostarczania leków.

Tak więc powinieneś być tak samo ostrożny z tym, co jesz, tak jak z tym, co nakładasz na skórę. Jeśli nawet nie bardziej. Ponieważ Twoje jelita naprawdę chronią Cię przed niektórymi toksynami, które spożywasz przez filtrowanie ich.

Od dawna opowiadam się za tym, aby za pomocą zwykłego organicznego oleju kokosowego pielęgnować skórę.

 

Organiczny olej kokosowy chroni skórę przed starzeniem się i wolnymi rodnikami.

 

Od dziesięcioleci profesjonalni masażyści stosują go do rozluźniania napiętych, zestresowanych mięśni. Jak wiadomo, organiczny olej kokosowy jest dobrze znany ze swoich właściwości pielęgnacyjnych. Pomaga chronić skórę przed starzeniem się i wolnymi rodnikami.

Może pomóc poprawić wygląd skóry dzięki jej właściwościom przeciwstarzeniowym.

Fizjolog i biochemik Ray Peat, Ph.D. uważa olej kokosowy za przeciwutleniacz. To ze względu na jego stabilność i odporność na utlenianie, a także niszczenie wolnych rodników. Dodatkowo wierzy, że zmniejsza to naszą potrzebę ochrony antyoksydacyjnej witaminy E.

 

Jak olej kokosowy nawilża skórę i niweluje zmarszczki ?

 

Podobnie jak dr Peat, wielu lekarzy i naukowców wierzy w odmładzającą moc oleju kokosowego. Mają przecież badania potwierdzające, że przywraca skórze młodzieńczy wygląd.

Olej kokosowy po wchłonięciu przez skórę i tkankę łączną, pomaga zredukować pojawianie się drobnych linii i zmarszczek. Pomaga w utrzymaniu mocnych i elastycznych tkanek łącznych. Bierze udział również w złuszczaniu zewnętrznej warstwy martwych komórek skóry, dzięki czemu skóra staje się gładsza.

David Wolfe w książce “Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości” na 245 stronie pisze obszernie na temat właściwości odmładzających oleju kokosowego.

Regeneracja i odżywianie skóry oraz innych narządów za pomocą oleju kokosowego powinna odbywać się zarówno poprzez jego spożywanie, jak i wcieranie go bezpośrednio w skórę.

Olej kokosowy odwraca proces niszczący tkanki, wypierając z organizmu lepki, smażony produkt oraz wprowadzając witaminy rozpuszczalne w tłuszczu, minerały i inne odżywcze substancje (zwłaszcza pregnenolon) bezpośrednio do tkanek.

Od lat stosowano olej kokosowy jako emulsję nawilżającą do suchej, szorstkiej i pomarszczonej skóry. W jego składzie obecne są głównie MCFA, co powoduje łatwe wchłanianie. 

Olej ten jest skuteczny w usuwaniu istniejących rozstępów skórnych i zapobieganiu powstawania nowych. Stanowi też doskonałą ochronną emulsję do ust.

Zawarte w nim składniki antyseptyczne zapewniają skórze zdrowy, młody wygląd oraz pomagają w zapobieganiu infekcjom. Wszystkie te czynniki sprawiają, że olej kokosowy idealnie sprawdza się podczas masażu”.

Naturalny olej kokosowy to doskonały środek kondycjonujący skórę.

Zawiera trójglicerydy o średniej długości łańcucha. To naturalnie występujące tłuszcze, które głęboko penetrują i nawilżają. Działają jako bariera ochronna przed szkodliwym działaniem środowiska i wolnymi rodnikami.

Kokosowy olej zapewnia również ochronę przed słońcem.

Organiczny olej z kokosów jest bogaty w przeciwutleniacze. Jego zdolność wygładzania skóry podczas infuzji antyoksydantami sprawia, że ​​jest to doskonały antystarzeniowy krem ​​nawilżający. Ponadto zawiera witaminę E, kolejny antyutleniacz popularny w przyspieszaniu regeneracji otarć skóry, oparzeń i innych urazów.

A teraz dla odmiany może coś na deser. Masz ochotę na pyszne domowe lody kokosowe bez jajek ? Bo ja bardzo lubię takie desery !

 

jak zrobić domowe lody kokosowe bez jajek prosty i szybki przepis

 

Przepis Na Pyszne i Zdrowe Domowe Lody Kokosowe Bez Jajek

 

Jak zrobić zdrowe i smaczne domowe lody kokosowe ? Bardzo prosto. Przyrządzenie lodów kokosowych jest szybkie i łatwe. Zajmuje maksymalnie 15 minut. Przepis jest poniżej.

Składniki na lody kokosowe:

  • 500 ml śmietany 30% lub 36%
  • 1 puszka 500 g zagęszczonego mleka kokosowego (niesłodzone i organiczne)
  • 80 g wiórek kokosowych
  • 1-2 łyżki miodu naturalnego
  • Daktyle, rodzynki, żurawina itp. (do dekoracji)

Jak połączyć składniki na lody kokosowe – krok po kroku

  1. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij mikserem na sztywno. Mieszając, dodaj miód.
  2. Do ubitej śmietany dodawaj małym strumyczkiem mleko kokosowe. Cały czas ubijaj na wolnych obrotach.
  3. Kiedy składniki dokładnie połączą się, na koniec dodaj stopniowo wiórki kokosowe.
  4. Miksuj jeszcze przez chwilę na wolnych obrotach.

Tak przygotowane lody kokosowe przełóż do miseczki. Wstaw do zamrażalnika na około 10 godzin. Lodów kokosowych nie trzeba mieszać podczas schładzania.

Gotowe lody kokosowe możesz nałożyć łyżką, łyżką do lodów lub pokroić na kawałki.

Do dekoracji możesz użyć suszonych daktyli, rodzynek, żurawiny itp. Lody kokosowe według tego przepisu mają rewelacyjny, klasyczny smak. Prawdziwe domowe lody kokosowe bez jajek, aż mi ślinka cieknie.

Życzę Ci smacznego.

Poniżej film jak zrobić domowe lody kokosowe. Przepis zaczerpnąłem właśnie z tego wideo, ale zamiast cukru waniliowego (niezdrowy) dałem miód naturalny. Dodałem jeszcze dekorację w postaci suszonych owoców.

 


Źródła:

https://articles.mercola.com/health-benefits-coconut-oil.aspx

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/06/05/coconut-oil-fattening-myth.aspx

http://coconutoil.com/study-candida-infections-can-be-controlled-with-coconut-oil/

https://articles.mercola.com/coconut-oil-for-hair.aspx

http://www.greenmedinfo.com/blog/13-evidence-based-medicinal-properties-coconut-oil

https://www.naturalnewsblogs.com/coconut-oil-true-magic-bullet/

https://www.naturalnews.com/036156_Coconut_oil_superfood_healing.html

https://www.naturalnews.com/026808_coconut_oil_metabolism_fatty_acids.html

„Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości” David Wolfe, wydawnictwo Vivante, wydanie 1, Białystok 2015